×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

روانشناسی کلیدی + روانشناسی عمومی

اندیشه طلایی

مدیتیشن چیست ؟؟؟


سلام و هزاران سلام و درود و سپاس قلبی فراوان برای همراهیتان و آرزوی توانگری راستین برای همگی.

امروز می خوام کمی درباره ی  " مدیتیشن " با هم صحبت کنیم. شاید شما هم با این کلمه آشنایی داشته باشید شاید هم بر اساس شنیده ها یا دیده هاتون ( خصوصا" برنامه های تلویزیون که معمولا" با این مسئله به صورت طنز برخورد می کنند. ) اطلاعات درست یا نادرستی از این کلمه داشته باشین. شاید فکر کنین این کار متعلق به گروه خاصیه و شما نمی تونید انجامش بدید. می خوام بدونید که اصلا" اینطور نیست و مدیتیشن به استعداد یا توانایی خاصی ربط نداره. شما می تونید تعریفات مختلف و شیوه های متفاوت انجام مدیتیشن رو در کلاسهای موجود یا کتابها ، پیدا کنید  چون من در اینجا فقط ضروری ترین مطالبی رو که برای تمرینات عملی لازم هستند بازگو می کنم و دنبال آموزش سبک خاصی از یک مکتب نیستم و فقط به قابل استفاده بودن و راحت بودن تمرینات برای همه تاکید دارم.

 

 

مدیتیشن چیست ؟

 

مدیتیشن یعنی به هیچی فکر کردن و به سکوت رسیدن.

 

 

 

*مدیتیشن، مثل صید مروارید کف دریاست. زمانی می شود مروارید را صید کرد که دریا طوفانی نباشد یعنی آب کثیف و دارای احجام معلق نباشد، تا بتوان شیرجه رفت و کف آب را دید. افکار زندگی مانند همان کف های کثیف و احجام داخل دریاست. آرامش مدیتیشن، همان آرامش دریاست. دیگر موجی نیست. فقط سکوت است. وسط دریا ، سکوت مطلق است. این یعنی مدیتیشن. یعنی وقتی کاملأ به وسط دریا می روی، جایی که دیگر موجی وجود ندارد (خصوصأ بعد از یک طوفان که دریا کاملأ آرام می شود) آن جا هیچ صدایی نیست و فقط سکوت و آرامش است. وقتی ما بتونیم ذهنمون رو به سکوت نزدیک کنیم، در اصل مدیتیشن کرده ایم. وقتی ما می خوایم چاکراهامون رو درست کنیم یا با استاد درونمون ارتباط برقرار کنیم و جواب سوالاتمون رو بگیریمیا حتی تجسم خلاق کنیم بهترین شیوه انجام مدیتیشن است.

 

 

همون طور که گفتم به امید خدا ، ما به زودی به سراغ تمرینات عملی تر در باره ی چاکراها می ریم و یاد می گیریم مدیتیشن  انجام بدیم.اما شرط اساسی برای تمرینات آینده ، دانستن چند نکته ی ضروریست که برای رسیدن به آگاهی برتر باید رعایتشون کنیم :

 

نکته _ بیشتر دانشمندان ذهنی گفته اند که برای رسیدن به بهترین نتیجه در تمرینات مدیتیشن  ، باید روزی دو بار و هر بار بیست دقیقه تمرینات انجام بشن. به نظر خود من هیچ وقت نباید تمرینات رو با بی میلی انجام داد چون نتیجه ی خوبی در پی نخواهد داشت.اما متعهد بودن به دائمی بودن تمرینات خیلی مهمه چون اگه یک روز انجام بدید و دو ماه ولش کنید ضمیر ناخودآگاه شما می گه : این آدم که خودش متعهد نیست پس نمیشه روش حساب کرد بنابراین دلیلی هم نداره که کمکتون کنه و درهای حقیقت رو به روی شما باز کنه. بنابراین در رابطه با تمرینات مدیتیشن ، باید بسیار متعهدانه عمل کنید تا اون هم متعهدانه به شما کمک کنه و جواب بده.

 

نکته _ شاید قبلا" هم گفته باشم اما باز تاکید می کنم که مدام به یاد داشته باشید که تمام جوابها در درون خود ماست. بیرون ما چیزی نیست بجز تجلیات اندیشه های ما. ( خداوند از روح خودش در ما دمیده بنابراین ما هم می تونیم دانا باشیم.باور کنیم همه ی نامهای خداوند می تواند در ما هم تجلی پیدا کند.

 

نکته _ همیشه چیزی برای شنیدن هست اگر گوشی برای شنیدن وجود داشته باشد! بنابراین خصوصا " با شروع تمرینات مربوط به چاکراها و مدیتیشن آماده ی شنیدن باشید. وقتی کانال تلویزیون روشنه نگید اه اه داره مزخرف میگه! خوب گوش کنید! چه می دونید؟ شاید شهود شما در اون گذاشته شده باشه. وقتی پیرزن همسایه براتون وراجی میکنه به حرفش دقت کنید شاید پیامی براتون داشته باشه. قبلا" هم گفته ام به حرف دقت کنید و کاری نداشته باشید که گوینده اش رو قبول دارین یا نه. اگه حرف درست بود بپذیرید حتی از دشمن.

 

نکته _ در انجام تمرینات ، سعی در ثابت کردن یا سعی برای رد کردن تمرین نداشته باشید به عبارتی با پیش داوری شروع به تمرین نکنید چون به نتیجه نمی رسید.بدون پیشداوری تمرین کنید و پذیرای نتایج باشید. بعدا" وقت دارید که اگه قبول نداشتید ردش کنید!

 

نکته _ در انجام تمرینات مدام به خودتون بگید : من با مدال طلا یا بی مدال طلا بهترینم! همین که شما تصمیم به انجام تمرینات می گیرید فوق العاده هستید! خودتون رو با دیگران مقایسه نکنید! یک نفر ممکنه در اولین مدیتیشن دچار خلسه ای عمیق بشه یا چیزهایی از آینده یا ... ببینه اما می تونه اینطور هم نباشه. اصلا" قرار نیست همه عین هم باشندو هیچ کدوم هم دلیل برتری یکی بر دیگری نیست.خودتون رو بخشی از جهان هستی بدونید. چون شعور حاکم بر هستی، خیر مطلق است بنابراین هر چه هست خیره! اثرات مدیتیشن و تمرینات به هر شکلی که در شما نمود پیدا کنه، عالی و باعث خیر و برکت برای شماست.

 

نکته _ شاید در درسهای قدیم هم گفته باشم : خودتون رو اسیر واژه ها نکنید! واژه باعث میشه قضاوت کنید. وقتی قضاوت می کنید دیگه رها و آزاد نیستید! واژه شما را از زندگی عقب می اندازد! با استفاده از واژه ها در واقع اونها برای شما تصمیم می گیرند که چطور با دیگران رفتار کنید. ( وقتی می گید قد بلند ها این جورین ...ترکها اون طورین ...و ...) برای به کار نبردن واژه ها باید اول از خودتان شروع کنید یعنی نگید من که بد شانسم به نتیجه نمی رسم ...من که بختم این جوریه ...من که از پسش بر نمیام و ...ما خودمان کلماتی می سازیم که برایمان قید و بند تولید می کند کلماتی مثل  : نمی خوام ...نمی تونم ...نمیشه ...نمی دونم ... و ...

 

نکته _ تاکید می کنم که در کتابها و مکاتب مختلف روشهای بسیار زیادی برای مدیتیشن و تمرینات کمک به چاکراها وجود داره. همون طور که گفتم روشهای زیادی برای پالایش روح و روان انسان وجود داره و حتی انرژی درمانی هم شیوه های مختلف داره. مثلا" شیوه ی " شای " یا " ایشایا " که با کار روی چاکرای هفت کار می کنند یا  روشهایی که از " پرانا " استفاده می شه یا ریکی یا روشهایی که سرخپوستها انجام می دادن و از چاکرای یک انرژی می گرفتن و بعد هیلینگ می کردن و ....یک عالم روشهای مختلف.  من دنبال آموزش یک سبک خاص نیستم بلکه تمرینات مختلفی رو که فکر می کنم عملی تر و انجامش برای همه راحت تر باشه به شما می دم بنابراین خواهش می کنم اگه دنبال مکتب خاصی هستید خودتون بررسی و مطالعه کنید. من در این وبلاگ از تمرینهای مختلفی از مکاتب مختلف بهره می گیرم ( البته در خیلی جاها از مکتب شای و ایشایا که روی چاکرای هفت کار می کنند و معتقدند اگه چاکرای هفت درست بشه بقیه چاکراها را هم درست می کنه استفاده می کنم ) و به جای دادن آوای مختلف ( مانترا های خاص ) برای تمرینات از جملات ساده استفاده می کنم تا قابل استفاده ی همه باشه چون قراره ما در اینجا به جای خوندن و تکرار تمرینات سختی که برای همه راحت نیست از تمریناتی خیلی ساده استفاده کنیم اون هم فقط در حدی که هدف وبلاگم اون رو دنبال می کنه و به خودشناسی شما کمک می کنه.

بنابراین خواهش می کنم به محض خوندن یک تمرین اون رو با مکاتب دیگه مقایسه نکنید و دچار سردرگمی نشید که راه کدومه و چاه کدوم. مهم نتیجه است که به آرامش شما کمک کنه حتی اگه هرگز ندونید کلمه ی مانترا یعنی چی و اصل مانترایی که باید گفته می شده چی بوده.

 

نکته _ آگاهی با عقل فرق داره.ممکنه کسی عقل بالایی داشته باشه اما آگاهی پایینی داشته باشه. مثلا" ناپلئون عقل یعنی قوه ی محاسبه ی خوبی داشت و در سالها قبل به فکر وحدت اروپا بود اما آگاهی اون عصر این رو نمی پذیرفت و ناپلئون هم اون آگاهی ای رو نداشت که چه طور باید این کار رو انجام بده و بدترین شیوه یعنی خونریزی رو برگزید. در صورتی که آگاهی این دوره ی زمانی بر اساس وحدت بنا شده! اینترنت، ماهواره، و ... تئوری ایجاد بازار جهانی، واحد پول جهانی و دهکده ی جهانی و ... میشه گفت همون حرف ناپلئونه اما بر اساس آگاهی امروز. ما در تمریناتمون دنبال روی عقل یعنی قدرت محاسبه گر نیستیم بلکه دنبال دریافت آگاهی برتر هستیم. یعنی آگاهی ای برتر از قدرت عقل. یعنی آگاهی ای بر اساس مکاشفه و مشاهده.بر اساس ارتباط با منبع هستی و با استاد درونمان.

 

نکته _ قبل و پایان هر تمرین اول سلام کنید به قادر مطلق و به سازنده ی کائنات و تشکر کنید که شما انتخاب شده اید که این رسالت بر گردن شما بیفتد!

 ( آسمان بار امانت نتوانست کشید ...قرعه ی فال به نام من دیوانه زدند! )

یادتان باشد که بی دلیل اینجا نیستید! حتی اگر در این زمینه فقط یک خط خوانده اید، بی دلیل نبوده است! خداوند شما را انتخاب کرده زیرا شما انتخاب کرده اید که خودتان را بشناسید!  به قول استادی، در عرفان می گویند : " صاحب راه، کنار راهست!!! "

 پس در ابتدای تمریناتتان از صاحب راه تشکر کنید که شما را برگزید تا رسالتی را به شانه هایتان بسپارد! در پایان هر تمرین هم از خداوند و همه ی کائنات و جهان هستی تشکر کنید.

 

 

نکته _ در یک مدیتیشن عالی که با خلسه ی عمیق همراه است ، گاهی حرارت بدن بالا می رود ( به دلیل بالا رفتن گاست یعنی انرژی ). گاهی انسان احساس وجود قیفی بر روی سر می کند.حتی گاهی دستها هم بالا می آید. اما الزاما" همه اینطور نیستند و هر مدیتیشنی با این حالات همراه نیست بنابراین خودتان را با هیچ کس دیگری مقایسه نکنید.

 

 

 

دستورات مدیتیشن:

 

1- نشسته به صورتی که ستون فقرات کاملأ عمود به بدن قرار بگیرد می نشینیم. ( می تونیم روی زمین بنشینیم اما اگه پاتون اذیت میشه و این تمرکزتون رو به هم می ریزه می تونید روی صندلی بنشینید.)

 

2- همراه داشتن لبخند در حین تمرین و مانترا.(مانترا در سانسکریت یعنی ذکر)

 

3- خالی کردن ذهن از فکر.(یعنی سکوت)و کمک گرفتن از تخیلات و باورها برای این کار، یعنی مثلأ اگر وسط کار فکری آمد، تصور کنیم با همان بازدم، فکر را بیرون می ریزیم، این یعنی استفاده از تخیلات)

 

4- خالی بودن بدن از سنگ و فلزات و چرم.چون اینها حوزۀ ارتعاش قوی دارند.مثلأ جایی که ما ساعت بسته ایم، هاله ما آنجا به هم می خورد. جادوگر های قدیم، دعا را در چرم می بستند تا انرژی آن را نگه دارد و حفظ بکنند. وقتی چاکراها به هم می ریزد، هاله به هم می ریزد.(لایه های هاله به هم می ریزد).

وقتی کت چرم می پوشیم هاله را به هم می ریزیم و این حال آدم را به هم می ریزد. این سنگینی چرم نیست که حال آدم را بد می کند، بلکه چرم سبک هم، هاله را به هم می ریزد.

 

5- بدن در حالت لم دادن قرار بگیرد یعنی بدن راحت و شل باشد.(به بعضی ها تا می گوئیم مدیتیشن، خودشان یا قسمتی از بدن را منقبض می کنند که اشتباهست).

 

6- با افکار کشتی نگیرید، درگیر نشویم و قضاوت نکنیم.(موقع مدیتیشن).یعنی اگر فکری آمد هی نگیم لعنتی برو بیرون، اه...وای چه بد شد، حالا چکار کنم و...

فراموش نکنیم که وقتی به فکر بها می دهیم، می ماند. وقتی به آن بی توجهی بکنیم، یکدفعه می بینیم نیست و رفته.

 

7- محل و مکان تمرین باید مناسب باشد و مثلأ اگر در اتاقی تمرین کردیم، بهتره فردا همان جا تمرین کنیم چون خود این بدن و ذهن ما را شرطی می کند.  اما اگر امکان ثابت بودن جا وجود نداره اشکالی نداره.جای آرام و ساکت را انتخاب کنید، خصوصأ سعی کنید همان جایی را که مرکز ثقل خانه است، انتخاب و تمرین کنید. مرکز ثقل خونه جاییست که شما بیشترین احساس آرامش را در اون دارید و حتی راحت تر در اون  جا میشه خوابید. مثلأ در محراب خانه، یعنی جایی که نماز خوانده می شود، راحت تر می شود خوابید چون نماز هم یک مدیتیشن است.

 

8- نوک بینی در امتداد ناف باشد. صاف و راحت. دستها قرینه روی هم و شصتها مقابل هم و شصت روی ناف.(گودی داخل دستها رو به هم است).

 

9- مدت مدیتیشن بالای 20 دقیقه است.( و گفته میشه حد اقل بیست دقیقه)

 

 

تمرین:

روزی دو بار، صبح و شب، مدیتیشن را با رعایت نکات بالا انجام می دهیم. بعد از دو بار، در مدیتیشن، توجهمان را به چاکرای هفت می دهیم و سعی می کنیم فقط به آن فکر کنیم و احساسش کنیم.

 

برای پیدا کردن جای چاکرای هفت :

شصت(انگشت شصت دست راست) را کنار گوش می گذاریم. چهار انگشت دیگرمان را تا می کنیم و روی سر می گذاریم. جای چاکرای 7 پیدا می شود.

 

خوب! نکات زیادی رو یادآوری کردم که شاید اونها رو می دونستید اما محض یاداوری لازم بود که یک بار دیگه گفته بشن چون همون طور که گفتم ما داریم به سراغ تمرینات عملی تر می ریم وهمین طور به سراغ  " مدیتیشن " و لازم بود بدونیم که این یک موضوع بسیار مهم و باارزش در زندگی تک تک ماست. انشاالله در سال جدید به یاری خداوند تمریناتمون رو ادامه می دهیم.

 

                                   

مهمترین چیز در مدیتیشن اینست که بدانیم :

 

وقتی ما حرف می زنیم، خدا سکوت می کند! وقتی ما سکوت می کنیم، خدا حرف می زند!

 

و ما می خواهیم به یاری خداوند سکوت کردن  را بیاموزیم تا بتوانیم مروارید درونمان را صید کنیم!

!
یکشنبه 2 بهمن 1390 - 4:44:34 PM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم

آخرین مطالب


نه دروغ زیرکانه ای که همه ما به خودمان می‌گوییم


چرا خانواده تلگرامی یک خانواده منزوی است؟


تفاوتهای زنان و مردان در عشق ورزیدن


نه گفتن هنری که باید آموخت


برای موفق شدن کمی منفی فکر کنید!


چرا همه آدمها به دنیا از دیدی متفاوت نگاه می‌کنند؟


گفته هایی از کنفوسیوس برای زندگی بهتر


به افكار خود هويت بخشيد


این تمرین ساده‌ی نوشتن می‌تواند زندگی شما را متحول کند


راههای ساده برای ایجاد انگیزه


نمایش سایر مطالب قبلی
آمار وبلاگ

1560419 بازدید

1347 بازدید امروز

1213 بازدید دیروز

8906 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements